Para-aktiviteter och Parasport

 • En seger och en oavgjord för LBK:s parafotbollslag

LBK:s parasportlag har den 2-8 juni deltagit  i den Skånska Cupen som denna gång gick av stapeln i Skurup. LBK deltog i Grupp 2 och bland motståndarna fanns förutom Skurups AIF, Vordingborg och Trollenäs.

LBK:s parasportlag, som i förhållande till övriga lag är relativt nystartat, gjorde sin hittills bästa turnering. 

Laget inledde med att spela oavgjort mot Skurups AIF, 2-2. Därefter vann man över Vordingborg med 1-0.  Avslutningsmatchen blev en jämn kamp mot det erfarna laget Trollenäs, som segrade med uddamålet, 1-2.

Tränaren Douglas Andersson var mycket nöjd med lagets prestationer: " En otroligt kul dag och laget presterade på hög nivå!"

Taktikgenomgång Tindra Cup

 • Malmö Open februari 2024
 • LBK-parafotboll i Eslövsturnering

Taktiksnack

Åter gjorde LBK:s parafotbollslag en utmärkt turnering. Motståndarlagen, som har lång träning bakom sig, blev dock för starka den här gången. LBK:s lag startade sitt tuneringsspel det här året. Framför allt behöver LBK-arna träna upp sitt passningsspel till samma nivå som motståndarna. 

Nu vet vi hur de spelar så nu är det bara att vi tränar ännu hårdare så är vi snart i samma nivå, säger en stolt tränare Douglas Andersson och riktar ett stort tack till alla spelare som trots förluster är positiva och jätteduktiga.Prisutdelning

 • Kom och träna LBK-parafotboll

Ny tid för Parafotbollsträningen

Parafotbollen i Lunnarps BK växer fram som en viktig del i klubben och vi hälsar nya ungdomar välkomna för att prova på parafotboll.
Eftersom intresset för Parafotbollsträningen blivit stort, samtidigt som tränare behöver veta hur många som kommer för att kunna planera träningen, vill vi att nya, som är intresserade att delta eller prova på, kontaktar tränaren Douglas Andersson och anmäler sig innan man kommer till första träningen.


Träningen riktar sig till tjejer och killar som lever med funktionsnedsättning.
Träningen är för närvarande inomhus i klubbens tälthall lördagar kl. 13-14.


Vill du anmäla dig till träningen eller har andra frågor, kontakta
Douglas Andersson,
mobil: 0705-20 25 32
eller mail:

douglasandersson406@gmail.com • Nya framgångar för LBK parafotboll

Lunnarps BK:s parafotbollslag har åter varit i elden i en turnering i Malmö som arrangerades av FIFH Malmö (Griffin Cup) LBK hamnade i klass 1 och trots att man mötte lag som varit igång flera år gjorde vårt första-säsongs-lag strålande insats.


 • Härlig Parasportlördag på Lunnarps IP 

Lunnarps Bk arrangerade en parasportdag på idrottsplatsen den 23 september i en triangelturnering mellan lag från Malmö, Skurup och Lunnarp.
Många åskådare var på plats för att lyfta fram lagen.

Kommande match för LBK:s parafotbollslag är i Malmö.

 • FIFH Masters 2023 i Malmö

I strålande solsken spelades under den här junihelgen FIFH Masters i Malmö på Bäckagårdens idrottsplats.

Lunnarps parafotbollslag deltog och i sin första match mot Trollenäs1 blev resultatet 0-0 efter en bra genomförd match.

Därefter blev det internationellt motstånd mot danska Vordingborg. Här hade laget lite svårt att hitta sina positioner och kom inte in i matchen som slutade med förlust 3-1. 

Sista matchen mot FifH vit slutade med vinst 7-2 efter en perfekt insats där alla spelarna presterade på topp.

 • Parafotbollsdag i sommarväder.

Söndagen den 4 juni arrangerades på Lunnarps IP för första gången en sammandragning med lag i parafotboll.

Deltagande lag, förutom Lunnarps BK lag 1 och lag 2, var Skurups AIF och FIFH Malmö. Alla lag mötte varandra och spelarna kämpade tappert.

Ledare, föräldrar och supportrar trivdes i det sköna sommarvädret.


 • Succé för LBK:s nystartade parafotbollslag
  i sin premiär.

Vår tränare Douglas Anderssons kommentar direkt efter premiärturneringen Tindra Påskcup i Eslöv under Långfredagen: Vilken härlig dag!

Laget gick ut med stort självförtroende och vann sin första match med klara 4-1. Nästa match lyckades man också vinna med 2-1 mot Lunda Grön. Därefter avslutades gruppspelet med seger mot Kalmar med 6-0 och LBK var klara för finalrundan.

I semifinalen lyckades man också besegra sina motståndare och nådde därmed finalspel.

Trots härliga kämpatag lyckades man inte vinna i finalomgången utan slutade på en tredjeplats.
Den här turneringen har säkert triggat spelarna till ytterligare träning som ska leda fram emot nya framgångar.


Taktiska förberedelser

Parafotboll i LBK

Fotbollen vill få fler personer med funktionsnedsättningar att idrotta och att skapa förutsättningar för ALLAS deltagande och rörelseglädje! Idag finns det över 100 föreningar som erbjuder parafotboll och Lunnarps BK är en av dessa.


Parafotboll är fotboll för personer med funktionsnedsättning (rörelse-, syn eller intellektuell funktionsnedsättning). Lokalt finns även spelare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).


Träningen i Lunnarps BK riktar sig till tjejer och killar som lever med funktionsnedsättning.
Träningen är för närvarande inomhus i klubbens tälthall under söndagar kl. 13-14.Vill du anmäla dig till träningen

eller har andra frågor, kontakta 
Douglas Andersson,
mobil: 0705-20 25 32
eller mail:

douglasandersson406@gmail.com


Aktivitetscentra

Lunnarps Bollklubb ingår i Svenska Parasportförbundet och arbetar med att bygga upp ett Aktivitetscentra för ungdomar som lever med funktionsnedsättning.

Vi har planerat för ett flertal olika aktiviteter och temadagar för att engagera målgruppen. 

I klubbens parkområde ska ett centra för aktiviteter vara på plats 2023-2024. men redan nu är det möjligt att använda vår idrottsplats med tälthall för aktiviteter. 


Parafotboll - för vem?

Svenska Fotbollsförbundet vill få fler personer med funktionsnedsättningar att idrotta och att skapa förutsättningar för ALLAS deltagande och rörelseglädje! Idag finns det över 100 föreningar som erbjuder parafotboll och vi välkomnar fler till vår verksamhet.


Just nu pågår ett inkluderingsarbete där Svenska Fotbollförbundet arbetar aktivt tillsammans med Parasport Sverige för att flytta in parafotbollen hos SvFF. Tillsammans görs ett antal aktiviteter för att skapa goda förutsättningar för föreningar och aktiva att utveckla och stärka sin verksamhet.


För spelare med synnedsättning

Fotboll för spelare med synnedsättning. Här kan alla delta oavsett synnedsättning, då du lyssnar efter bollen och försöker spela förbi motståndarna för att göra mål. Spelformen kallas för 5-a-side fotboll eller blindfotboll.


För spelare med rörelsenedsättning

Fotboll för spelare medrörelsenedsättning. Här kan du som har en rörelsenedsättning delta i antingen framefotboll, cpfotboll eller gåfotboll. Framefotbollen spelas med en så kallad walking frame och är en relativ ny spelform. Cpfotboll är för dig som har en cp-skada och vill prova fotboll. Gåfotboll är en spelform som tagit fart senaste åren, där utövarna inte får springa och där personer med och utan funktionsnedsättningar kan mötas.


För spelare med intellektuell funktionsnedsättning

Fotboll för spelare medintellektuell funktionsnedsättning. Har kan du som har en intellektuell funktionsnedsättning vara med och spela fotboll. Lokalt förekommer det även personer med NPF-diagnoser. Du kan spela fotboll, beachfotboll och futsal.


unsplash